050 321 50 30

Over Beer&

Hoi, wij zijn Jorn Steenhuis & Sjoerd Tjio, de oprichters van Beer&. We willen je graag meer vertellen over ons mooie restaurant.

We hebben Beer& op 15 juli 2017 geopend, een mooie spannende dag.

We kennen elkaar van de middelbare school (Werkman College in Groningen) en hadden dezelfde vriendengroep.

We werkten beide al lang in de horeca en, voor de gene die in de horeca werkt heel herkenbaar, waren wij altijd degene die als laatste aankwamen op verjaardagen. Hard werken dus!

Zoals elk goed idee ontstaat, hebben we op een dronken avond besloten samen een restaurant te openen. Jorn was op dat moment nog werkzaam bij Papa Joe’s, en Sjoerd bij Speciaalbiercafé de Toeter.

We kwamen tot deze conclusie omdat wij vonden dat er te weinig restaurants waren die actief bezig waren goed eten in combinatie met speciaalbier. We besloten Sjoerd zijn passie voor speciaalbier en Jorn’s passie voor eten te combineren.

Na meer dan een jaar plannen zijn we geopend.

We hebben een luisterboekje gemaakt met achtergrond informatie > Die vind je hier!

 

Onze kaart

De menukaart is eerlijk opgedeeld in vis, vlees, vegetarisch en veganistisch gerechten. We werken met een kleine kaart met verse producten, brood komt van bakkerij Baq, vlees van De Marktslager en vis van Vismakelaar Poseidon, we hebben ook ons eigen groentetuintje waar we groenten en kruiden planten.

Hier vind je er alles over > Onze kaart

 

Onze bieren

We halen onze speciaalbieren bij Bier & Co, waar ze dingen net even wat anders doen. Leuk weetje: In de jaren tachtig smokkelden ze als eerste een lading Belgisch abdijbier voor vrienden naar Nederland. Dat kunnen we alleen maar waarderen.

Hier vind je er alles over > Onze bieren en wijnen

 

Wat we je willen bieden

De ervaring die we mensen willen meegeven is goed eten zonder teveel poespas met goed ingrediënten in combinatie met speciaalbieren, en een mooie selectie van wijnen en whisky’s. Lekker eten vanuit alle hoeken van de wereld, met een relaxte ongedwongen sfeer onder het genot van de beste bieren en wijnen.

 

Het team

Emiel De Vreugt
Geboren op Texel, gesetteld in Groningen, met een enorme passie voor eten en creativiteit is hij het brein achter het eten. Altijd op zoek naar nieuwe smaken zorgt hij elke maand voor de gerechten. Staat fulltime in de keuken.

Sjoerd Tholen
Ons importproduct uit Leeuwarden. Houdt van bier en frikandelbroodjes. Daarnaast ook erg bekwaam in desserts, na Leeuwarden te hebben uitgespeeld staat hij bij ons in de keuken, hij kijkt soms nors maar geloof ons maar, hij heeft het naar zijn zin.

Sjoerd Tjio
Veredelde alcoholist. Een interesse voor alles wat met vergisting te maken heeft en een bak kennis van speciaalbier & whisky, daarnaast ook een diepe interesse in andere alcoholische versnaperingen maar ook in het combineren van smaken. Staat fulltime in de bediening.

Jorn Steenhuis
Ook een veredelde alcoholist. De rundvleeskoning, de man die altijd wel een burger lust. De man met zoveel passie voor eten dat hij ondanks zijn schaaldieren allergie het niet kan laten gamba’s en langoustines te eten. Daarnaast ook chef sfeerbeheer en Jefe de Tequila. Staat in de keuken en in de bediening.

Victor De Beer
Zijn naam is toeval, maar twee dagen per week staat deze 2 meter aan vrolijkheid te shinen in de bediening om gasten een leuke avond te voorzien. Altijd goedlachs en hardwerkend kan hij voor iemand van zijn lengte bijzonder slecht tegen sterke drank.

Damian De Jongh
Van fulltime zelfstandig werkend kok naar fulltime student Sport & Diëtiek. Hij staat 2 dagen per week bij ons in de keuken om nog steeds met zijn passie bezig te zijn buiten school om: Eten

openingstijden

ma t/m do 16:00 - 23:00
vr/za 13:00 - 00:00
zo 13:00- 23:00

Alles over Openingstijden & Bereikbaarheid

050 321 50 30

rodeweg 1, 9715 aw groningen

info@beer-n.nl